Kolesarski Klub Rogla – tradicija že od leta 1992

Ustanovitelj g.Janez Kračun leta 1992 verjetno ni računal na ta razmah organiziranega kolesarstva v Dravinjski dolini ko je z prijatelji položil temeljni kamen za Kolesarsko društvo Rogla. Kot centralna točka je takrat KK Rogla združevala kolesarske navdušence podjetij Unior, Konus, Lip, Kostroj in El. Unimont. Ime, ki ga društvo ponosno nosi - Kolesarski klub Rogla je bilo sprejeto na osnovi predloga ustanovnega člana g. Ivana Falnoga. Grb kluba, ki se je v svoji osnovi obdržal do današnjih dni je plod g. Dušana Stropnika – prvega predsednika nastalega Kolesarskega kluba Rogla. Z zagonom in podporo občinskih podjetij so se organizirale prve kolesarske prireditve: "Oplotniški maraton" v organizaciji Partizana Oplotnica in kolesarjev Kostroja. V Zrečah je pod pokroviteljstvom Unior-ja kolesarsko društvo Celje organiziralo: "Celjski maraton" in "Juriš na Roglo".

Pod okriljem in vodstvom predsednika g. Jožeta Plankla se je klub s pomočjo osebne predanosti in navdušenjem med leti 1998 in 2011 preoblikoval v sodoben klub v koraku s časom. Tradicija nam je spodbuda nadaljevati z organizacijo kolesarskih prireditev. 


Tako so se skozi čas v posodobljeni preobleki tradicionalnih prireditev dodali: Vzpon na Stolpnik, Skok na Roglo, Vzpon v Rakovec, Skok v Skomarje, kronometer na Bukovo goro, nočno in zimsko kolesarjenje v Rakovec, vse Slovenska akcija 66 vzponov po Sloveniji.

Z enakim zanosom je odgovornost je med leti 2011 in 2016 klub vodil kot predsednik g. Evgen Konušek. Po tekmovalni karieri je vodenja Kolesarskega kluba Rogla v letu 2016 prevzel g. Matej Fijavž, ki uspešno nadaljuje promocijo ljubiteljskega in športnega kolesarjenja v Dravinjski dolini.

IMG_7240
135597404_180922557154051_6803627910891677867_n

Poslanstvo

Poslanstvo Kolesarskega kluba Rogla je krepiti razvoj kolesarskega športa in uveljavljanje zdravega načina življenja. Na ta način želimo združiti več dejavnikov kolesarjenja in ponuditi možnost za sodelovanje vsem , ki jih zanima kolesarski šport. Kot športno društvo želimo promovirati življenjskemu tempu primeren, zdrav in aktiven način življenja za vse starostne skupine. 

ZA VAS OD VSEH NAS - BILTEN KK ROGLA 2021

Neimenovano 11

Kolesarstvo je toliko več kot šport - predvsem je odrekanje in čas. Čas, ki si ga ob polnem dnevu nalog in obveznosti egoistično vzameš zase. Vsem, ki so nas podpirali ob izvedbi naših aktivnosti, nas podpirali v letu 2021 ne samo finančno ampak predvsem z razumevanjem smo namenili Bilten 2021. Morda ta šport ni možno vedno razumeti - so pa vsaj zgodbe zabavne.

Bilten KK Rogla 2021

pridruži se nam

Kontakt